Zakaj snežna freza?

 
 • Snežna freza je stroj za učinkovito čiščenje oziroma odmetavanje snega z dovoznih poti in dvorišč. 
 • Dandanes so namenske snežne freze, za razliko iz pred leti dostopnejše in cenovno ugodnejše. 
 • Za učinkovito delovanje je priporočljivo poseči po dvo-stopenjski snežni frezi. To pomeni, da ima freza poleg zbiralnega polža tudi izmetni ventilator. Zbiralni polž sneg razrahlja in ga usmerja k ventilatorju, le ta pa usmerja izmet s povečano hitrostjo po želeno nastavljanjem izmetnem žlebu. Tak sistem preprečuje zamašitev oziroma blokado izmetnega kanala in samega ohišja košare. S tem je frezanje učinkovitejše in hitrejše, tudi pri mokrem in težkem snegu. 
 • Razširjena sta dva načina pogona in sicer kolesni ter gosenični pogon. Za izbiro ustreznega se zgledujte po obdelovalni površini oziroma terenu, kjer boste frezali. Vsekakor ima snežna freza na gosenicah boljši oprijem s podlago, saj ima večjo stično površino s tlemi, kot kolo. Upoštevajte vrsto vaše površine (asfalt, tlakovci, pesek). 
 • Prednost snežne freza na gosenicah je tudi to, da se lahko nastavi višina frezanja, se pravi regulira se težišče same freze. Ta funkcija je zelo uporabna pri frezanju na površinah, kjer je makadam oziroma pesek, saj je košara freze vzdignjena in tako se distančne sani oziroma celotna košara ne pogreza v globino peska. Funkcijo težišča lahko nastavimo na pozicijo, da je teža freze usmerjena na košaro, to nam omogoča učinkovitejše frezanje mokrega in težkega snega, vendar ta pozicija ni primerna za površine kjer je pesek. 
Z VIDIKA UPRAVLJANJA IN OKRETNOSTI JE SNEŽNA FREZA NA:
 • kolesih primernejša za: 
 1. manjše površine 
 2. razgibane površine
 3. ravnine 
 4. utrjene površine (asfalt, tlakovci) 
 • gosenicah primernejša za: 
 1. večje površine 
 2. večjo količino snega
 3. tudi za moker-težak sneg 
 4. ravnine in klančine
 5. vse vrste površin, tudi za neutrjene površine (makadam-pesek)
 • Snežna freza na gosenicah je opremljena z zaporo diferenciala, kar pomeni upravljanje-zavijanje z ročicama (levo-desno). 
 • Moč samega motorja freze je dimenzionirana oziroma pogojena z delovno širino in višino frezanja. Priporočljivo je poseči po snežni frezi, ki ima delovni agregat prilagojen zimskim delavnim pogojem oziroma nizkim temperaturam. 
 • Snežne freze imajo možnost zagona ročno in elektronsko. Opciji elektro vžiga sta akumulatorski (12V) ali elektronski z izmenično napetostjo 220V (dovodni kabel-podaljšek potegnjen z najbližje vtičnice v hiši se pri vžigu priključi v vtičnico pri štarterju motorja ter s pritiskom na gumb se agregat zažene, nato se podaljšek odstrani). Boljša opcija je elektronski (220V), saj za zagon agregata omogoča večji električni tok in s tem učinkovitejši zagon. Poleg tega pa za razliko od akumulatorskega vžiga, nimate kasnejših dodatnih stroškov za menjavo akumulatorjev.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.  Kolačići ne pohranjuju osobne podatke.  Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće.

Više informacija
×
Informacije o upotrebi Web kolačiča ponudnika spletnog mjesta Sbay

Šta su to Web kolačiči?

Web kolačiči (u daljnem kolačiči) su malene datoteke, koje prilikom posjete dotičnog spletnog mjesta strežnik pošalje brskaču uporabnika, a ova jih onda naloži na upotrebljavanu napravu (računalo, tablicu, pametni telefon) sa kojom dostupamo do spletnog mjesta.

Na spletnom mjestu se upotrebljava više različitih kolačiča za različite namjere.

 1. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči potrebni za osnove funkcionalnosti spletnoga mjesta i omogučavaju djelovanje nakupne košarice, kupnju po spletu i tome slično.
 2. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, sa kojima dobivamo informacije o načinu uptrebe spletnog mjesta. To su kolačiči, koji preko podataka o naslovu internetnog protokola omogučavaju predasve analizu frekventnosti i sadržaju traženja po spletu. Ali su anonimne i ne omogučavaju sledenja pojedinog identificiranog upotrebnika.
 3. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, koji omogučavaju anonimni sled informacijama, koje su onda baza za našu prilagodbu oglašivanju po vašoj mjeri.

Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće. Uvjek možete promijeniti vaše nastavitve s klikom na link u nogi ove stranice.

Vaše nastavitve

To su kolačiči, koji su nužno potrebni za djelovanje spletne strane. Znači, kolačiči vas upamte, da možete nesmetano tražiti po spletnim stranicama. U ovoj grupi su kolačiči, koji su upotrebljeni za to, da si samo spletno mijesto zapamti vaš unos u spletne obrasce, košaricu kupnje i slično. Obavezne su medju ostalog i zato, jer zagotavljaju sigurnost i tako sprečavaju zloupotrebu sistema.

Ti analitički kolačiči nam omogučuju, da sa upotrebom anonimne slednje poboljšamo funkcionalnost stranice. Isto tako nam omogučuju lakšu identifikaciju proizvoda, koji bi eventuelno bili za vas zanimljivi. U nekim slučajevima prednost ovih kolačiča je poboljšanje brzine za obradu vaših zahtjeva, zaznavanje i hramba vaših nastavitava i pomoč kod povezivanja sa socialnim mrežama.Ako nečete odabrati te kolačiče, to se može odraziti u loše oblikovanim ponudama i preporukama i sporijim dejstvo te stranice. Isto tako može biti oteškočeno povezivanje sa socilanim mrežama kao n.r. Facebook, Twitter, Google+, i slični.

Ti kolačiči sabiru informacije, sa kojima prilagodjavamo oglašivanje vašem ukusu, preferencijama i željama. Ove podatke upotrebljana tako naša, kao i partnerske i druge spletne stranice. Tako dobijeni podatki su anonimni - nemaju nikakvih osobnih podataka, koje ste možda dijelili sa nama. Ako nečete odabrati ovih kolačiča, oglasne poruke mogu biti manje primjereni za vas.